Thursday, February 9, 2012

Orang Macam Zaid Pun, PAS Mahu Terima...

Pecat Dr Hasan Ali....nak ambil Zaid Ibrahim. Kelakar Pas ni.

"Kalau dengan Cina, India, kita boleh kerjasama, tidak ada sebab kita tak boleh bekerjasama dengan Zaid," kata Nik Aziz kepada pemberita selepas merasmikan Hari Suami Isteri di Balai Islam di Kota Bharu hari ini.

Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, PAS bersedia mempertimbangkan untuk bekerjasama dengan Datuk Zaid Ibrahim jika beliau membubarkan Parti Keadilan Insan Tanah Air (KITA) yang diketuainya.

Nik Aziz yang juga Mursyidul Am PAS berkata ini kerana partinya boleh bekerjasama dengan mana-mana pemimpin parti politik, demi kepentingan masa depan PAS.

Nik Abdul Aziz berkata keputusan muktamad berhubung kerjasama dengan Zaid itu bagaimanapun akan diputuskan pucuk pimpinan parti.

Anihkan?

Selepas Zaid sudah tidak ada haluan lagi, Nik Aziz akhirnya membuka jalan untuk Zaid.

Persoalan yang mahu dikatakan di sini ialah, bagaimana Nik Aziz boleh menerima seorang Islam seperti Zaid dan tidak mahu bekerjasama dengan Islam lain dari UMNO.

Apakah Zaid ini juga manusia pilihan seperti Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dianggap ‘sahabat’ oleh Nik Aziz?

Bukan mahu mengatakan peribadi Zaid disamakan dengan Anwar tetapi maksudnya beliau ialah orang Islam biasa yang bukan uztaz atau Tok Guru dan begitu mudah dijadikan sahabat sedangkan orang Islam lain di Malaysia yang menyokong UMNO dianggap sebagai lebih teruk dari ‘syaitan’.

Entahlah apa nak jadi kepada PAS dan pendokongnya…Macam tidak ada orang lain...

No comments: