Saturday, June 20, 2009

DI MAHKAMAH ALLAH, PASTI AKAN DIBICARAKAN JUGA

Tulisan FAUZI IRWAN SHAH (bypass308.blogspot.com) dengan tajuk asal ‘SYUKUR, KEBENARAN DTG KETIKA KITA MASIH WARAS DAN BERIMAN’ berkata, laporan Perubatan yang dikeluarkan oleh Hospital Kuala Lumpur kelmarin mengesahkan bahawa tidak ada sebarang tanda yang menunjukkan bahawa Saiful Azlan Bukhari diliwat! Laporan ini ditanda tangani oleh tiga pakar perubatan daripada hospital berkenaan.Laporan dari HKL ini sekaligus mengesahkan laporan pertama dari Pusat Rawatan Islam (PUSRAWI) yang turut mengesahkan bahawa tidak ada sebarang tanda-tanda saiful diliwat.

Kata Fauzi: “SAYA JADI KELU SEJENAK, ENTAH TERKEJUT ATAU SAJA BERHENTI BERFIKIR...APA MAKSUDNYA SEMUA INI? YANG MULA SINGGAH DALAM KOTAK AKAL SAYA ADALAH 2 PERKARA, YANG PERTAMA KEBENARAN ITU AKAN TUHAN TUNJUKKAN JUA WALAUPUN SERIBU KALI KEPALSUAN MENERPA. KEBENARAN MENJADI SINAR YANG AKHIRNYA MENELANJANGKAN PELAKU-PELAKU FITNAH YANG BERSELINDUNG KONONNYA BERIMAN, BERTAQWA KEPADA ALLAH SWT DAN MENGAKU ISLAM.

WALAU BAGAIMANAPUN, JANGAN PULA KITA CUBA TERNIAT SEHINGGA TERIA-IA HENDAK MENYAKSIKAN BALA YANG DITURUNKAN KEPADA UMAT MANUSIA YANG SEBENARNYA BERKIBLATKAN DUNIAWI INI. SAMA-SAMA KITA PANJATKAN KESYUKURAN KERANA KEBENARAN ITU DATANG KETIKA KITA MASIH TAHU MENILAI, MELIHAT DAN MENDENGAR. MARILAH KITA BERMOHON KEPADA ALLAH
AKAN KESEJATERAAN UMAT YANG DIHINA KERANA MASIH BERDIRI PENUH KESABARAN DI SISI ALLAH.

BALA YANG DATANG BERTIMPA, USAH KITA POHON JENIS DAN BENTUKNYA KERANA ALLAH MAHA MENGETAHUI AKAN HUKUM TERHADAP LAKNAT BANGSA DAN SEAGAMA.

SERAYA INI, MARILAH KITA BERMOHON KEPADA YANG MAHA ESA, SELAMATKANLAH, SEJATERAKANLAH KEEMPAT-EMPAT PAKAR PERUBATAN YANG MENITI ATAS JALAN KEBENARAN YANG KAU TUNJUKKAN. JAUHKAN MEREKA DARI DIHIMPIT MALA PETAKA DAN SEGALA KEJAHATAN YANG MUNGKIN TERSERU DARI LAKNAT BANGSA YANG KINI TELAH TERKOYAK TOPENG MANUSIANYA. AMIN.”

(bacalah selanjutnya laporan berkaitan Saiful yang tidak diliwat tetapi berani bersumpah dalam masjid mendakwa diliwat DSAI)

Menurut mereka, laporan perubatan itu yang dikeluarkan oleh hospital tersebut, mendedahkan bahawa tiada bukti yang menunjukkan berlaku tusukan pada dubur Mohd Saiful Bukhari Azlan - pengadu di mana kes jenayah itu diasaskan.Satu salinan laporan perubatan itu disertakan bersama afidavit yang difailkan oleh Anwar semalam untuk mengetepikan tuduhan liwat terhadapnya.

Kes itu akan didengar mulai 1 Julai ini.Laporan perubatan itu bertaikh 13 Julai 2008 dan disahkan oleh tiga pakar dari hospital kerajaan tersebut.
Sebahagian daripada laporan tersebut, yang diedarkan kepada pihak media oleh peguam Anwar hari ini menyebut, tiada bukti klinikal yang konklusif yang menunjukkan berlaku tusukan di dubur dan tiada luka yang signikan pada tubuh pesakit (Mohd Saiful).

Bukti terpenting dalam tuduhan rogol atau liwat ialah menunjukkan bukti berlakunya tusukan, kata peguam Amer Hamzah Arshad.Dan ianya tidak ada dalam kes ini, tambahnya.Jadi ini sekaligus membuktikan bahawa segala dakwaan bahawa Saiful diliwat adalah palsu dan tidak berasas.

Ini juga bermakna konspirasi Liwat 2 semakin terdedah segala pembohongan. Ternyata kospirasi Liwat 2 dibuat secara caca marba dan tergesa-gesa kerana terdesak. Sewajarnya dakwaan yang dikemukakan oleh Pendakwaraya melalui Peguam Negara terhadap Dato Seri Anwar Ibrahim digugurkan serta merta. Adakah DSAI akan dihantar sekali lagi ke Penjara Sungai Buloh semata-mata pengakuan dusta dan palsu Saiful? Jangan biarkan institusi kehakiman negara kita dijadikan lawak jenaka sekali lagi.

“Persoalannya apa yang berlaku kepada Saiful? Bagaimana sumpah yang dibuat di masjid Persekutan Jalan Duta? Bagaimana pula pihak yang ditemuinya atas urusan 'biasiswa' seperti gambar yang pernah didedahkan oleh Datin Dr Wan Azizah sebelum ini? Bagaimana pula dengan pemimpin Umno yang ditemui di Putrajaya yang sebelum ini memberitahu bahawa Saiful dalam keadaan pucat dan ketakutan?” tanya Fauzi.

Bagaimanapun, bekas pembantunya mengingatkan penasihat PKR bahawa beliau mungkin boleh lepas di mahkamah dunia, tetapi "di Mahsyar (mahkamah Allah) pasti akan dibicarakan juga".

Bagi Mohd Saiful Bukhari Azlan pula, jika ditakdirkan tuduhan liwat terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim digugurkan, beliau reda menerimanya
Mohd Saiful menegaskan demikian dalam blognya sebagai mengulas permohonan Anwar untuk mengetepikan tuduhan tersebut.

Anwar dituduh meliwat Mohd Saiful di sebuah kondominium di Jalan Setiakasih, Bukit Damansara antara 3.01 petang dan 4.30 petang 26 Jun lepas.

Jika sabit kesalahan, beliau boleh dihukum penjara maksimum 20 tahun mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan.

Beliau kini bebas dengan bon peribadi RM20,000.

Perbicaraan kes itu akan didengar mulai 1 Julai ini.

Mohd Saiful menulis dalam blognya lagi: "Tidak terkata.. Jika ditakdirkan kes ini digugurkan di mahkamah dunia, tidak mengapa, saya reda.

"Kerana kelak semasa di Mahsyar (mahkamah Allah) pasti akan dibicarakan juga.

"Sebagai hamba Allah yang kerdil, saya hanya mampu berusaha, berdoa dan berserah sepenuhnya kepada Allah SWT sahaja, kerana Dialah yang Maha Adil lagi Maha Berkuasa," tulisnya.

Mohd Saiful mengakhiri catatannya dengan menulis "yang hak pasti berdiri, yang batil pasti jatuh."

No comments: