Saturday, November 22, 2008

MEDIA PRO PAKATAN YANG TABUR FITNAH

Ups...mungkin silap kot. Agaknya Hadi nak sebut Harakah (termasuk Harakahdaily) dan Anwar pula Suara Keadilan dan Kit Siang, akhbar rasmi DAP, Roket.Tiga media ini sebenarnya banyak menabur fitnah dengan bertopengkan keadilan dan Islam.

Pemimpin Pakatan Rakyat, Dato' Seri Abdul Hadi Awang, Dato' Seri Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang baru-baru ini sepakat mengecam konspirasi media pro Umno/BN kononnya sedang bertungkus lumus untuk menjatuhkan kerajaan Pakatan Rakyat dengan menabur fitnah, adu-domba dan memainkan isu-isu sensitif bagi mengelirukan rakyat.

Kata mereka, selain untuk mencetuskan kemarahan rakyat, tindakan media pro Umno/BN itu juga bertujuan untuk menjatuhkan reputasi lima kerajaan Pakatan Rakyat yang dipimpin.
Perkara ini didedahkan oleh ketiga-tiga mereka pada 'Majlis Makan Malam dan Bengkel Mini Pakatan Rakyat' yang diadakan di Hotel De Palma, Ampang dekat sini baru-baru ini.

Oh bersekongkol, padanlah.

Tapi kesian sungguh kat Hadi...bagaimana dia boleh ‘bercium molot’ dengan Kit Siang.
Hadi juga terpedaya dengan Anwar yang tidak lagi memperjuangkan Islam tetapi kebangsaan apabila membela orang India dan Cina. Lebih sayangkan mereka daripada Melayu.

Oppsss...jangan sebut Melayu nanti Asobiyah, sebut Cina, India atau Hindu tidak apa depan Hadi dan Anwar.

Presiden PAS dalam penegasannya bimbang peranan yang dimainkan oleh media arus perdana boleh mengancam kestabilan dan kemuafakatan parti-parti dalam Pakatan Rakyat sekiranya perkara ini tidak dapat dibendung dengan segera.

Selama ini media pembangkang dengan sokong blogers dan laman web yang menipu, mencerca serta menghasut tidakkah perlu dibendung dengan segera?

Sementara itu, Ketua Umum KeADILan menyifatkan media arus perdana bertindak 'kasar' dengan melaporkan isu-isu sensitif yang boleh mencetuskan perbalahan kaum dan agama seperti yang berlaku ke atas exco kerajaan Pakatan Rakyat Selangor, Teresa Kok dan Ronnie Liu serta editor Malaysia-today, Raja Petra Kamaruddin.

Amboi Anwar, Tereka Kok yang tidak mahu azan dan sukakan babi, Raja Petra yang dikatakan sesat lagi menyesatkan itu dibela habis-habisan.

"Media sekarang ini mainkan isu perkauman. Bangkitkan isu agama. Seolah-olah terdapat pergeseran dikalangan pemimpin Pakatan Rakyat dan ini amat merbahaya," tegas Penasihat DAP, Lim Kit Siang.

Justeru itu, ketiga-tiga pemimpin mengingatkan rakyat agar tidak terpedaya dengan laporan-laporan berniat 'jahat' yang disiarkan oleh media cetak dan elektronik yang dikuasai Umno/BN.

Pada majlis itu, hampir semua ahli-ahli parlimen Pakatan Rakyat hadir bersama beberapa pemimpin PAS, KeADILan dan DAP.

Siapa yang jahat antara yang mempertahankan kerajaan yang dipilih oleh majority rakyat dengan meletakkan Islam Sebagai Agama Rasmi dan penerapan dasar Islam atau Pakatan Rakyat yang berunsur sosialis dan keagamaan melampau oleh Pas?

Wahai Hadi, cepat-cepatlah lari dari Anwar sebelum anda juga terpesong....

No comments: