Wednesday, November 19, 2008

TIAN CHUA MAIN CINTA DI TAIWAN?

Orang pergi Taiwan dia ikut ke Taiwan.

Pada 12 September lalu, lima anggota Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang diketuai Ketua Publisitinya, Tian Chua, berlepas ke Taipei, Taiwan dalam usaha 'menemui' anggota Parlimen Barisan Nasional (BN) yang kini dalam rangka lawatan mempelajari kemajuan pertanian di sana.

Ini ekoran keputusan 49 anggota BN untuk ke Taiwan selama seminggu bagi mempelajari kemajuan pertanian di sana yang dijadual berakhir pada 19 September, iaitu tiga hari selepas tarikh 16 September, di mana Anwar telah mengisytiharkan untuk membentuk kerajaan baru Persekutuan.

Anggota lain dalam lawatan itu ialah EXCO Selangor, Elizabeth Wong, anggota Parlimen Kuantan, Fuziah Salleh yang juga Timbalan Ketua Biro Pilihan Raya, anggota Parlimen Machang, Saifuddin Nasution yang juga Pengarah Strategik Parti serta anggota Majlis Tertinggi, Low Chee Cheong.

Keesokan harinya (13 September 2008), ahli-ahli Kelab Penyokong Kerajaan Barisan Nasional (BNBBC) berkata mereka tidak berjumpa atau terserempak dengan mana-mana pemimpin pakatan pembangkang termasuk Tian Chua di Taiwan.

Ahli Parlimen Sri Gading, Datuk Mohamad Aziz.Beliau berkata, ahli-ahli BNBBC yang mengikuti rombongan teknologi pertanian di Taiwan sibuk dengan aktiviti harian sehingga tiada masa terluang untuk berjumpa dengan sesiapa.

Padan la Mohamad Aziz tidak jumpa mereka rupa-rupanya ada kejadian yang tidak disangka dan tujuan Tian Chua ke Taiwan pula bermaksud ‘ada udang di sebalik maggie’.

Tian Chua ke Taiwan bukan nak kejar Ahli Parlimen BN. Dia ke sana bermain cinta.

Tapi dengan siapa?

Siapa lagi, tentulah Elizabeth Wong tak kan pula Fauziah Salleh.

Mereka dikatakan intim ketika menginap hotel tempat di mana ahli-ahli PKR menginap.

Menurut MasterDedah (http://www.masterdedah.com), rupa-rupanya dalam diam-diam Tian Chua dan Elizabeth Wong bermain cinta.

Hai jadi anak dara ‘tak laku’lah Elizabeth Wong, seperti juga Teresa Kok, kata MasterDedah.

No comments: